10 mai 2015

Tort cu ciocolata si menta


 


Combinatia de ciocolata si menta, stiu iubitorii de ciocolata, se numeste, pe alocuri "After eight", adica "Dupa opt".
Deci (cum nimic nu e intamplator), tortul asta se numeste
TORT DUPA 8. MAI. DE ZIUA CRISTINEI. Si Mării, ce bun si cremos este!

Pentru blat, am folosit urmatoarele ingrediente: 400 grame curmale (fara samburi) macinate, 200 grame fistic (nesarat) macinat, 200 grame seminte de in auriu macinat (flaxseed), 50 ml sirop de artar. Se mixeaza in robotul de bucatarie. Se aseaza in tava (diametrul de 25 cm) pregatita cu hartie de copt, (pentru a scoate mai usor tortul din tava), presam uniform si se da la frigider, pana pregatim cremele.



Crema de ciocolata: se amesteca in robotul de bucatarie: miezul de la 2 fructe de avocado, bine copt, impreuna cu 2 linguri cacao pudra (cernuta prin sita), 2 linguri unt de cocos, 100 ml sirop de artar, zeama de la o jumatate de lamaie. Se adauga, amestecand usor, 1 lingura bucatele de cacao cruda (raw cacao nibs). Se toarna amestecul peste blat si se pune din nou tava la frigider, pana pregatim urmatorul strat.

 
Crema de menta: se amesteca in robotul de bucatarie: miezul de la 2 fructe de avocado, bine copt, impreuna cu, 2 linguri unt de cocos, 100 ml sirop de artar, zeama de la o jumatate de lamaie, 1 ml esenta de menta. Optional, pentru o culoare verde  mai intensa, se poate  pune si 1 ml esenta de pandan.  Se adauga, amestecand usor, 1 lingura bucatele de cacao cruda (raw cacao nibs). Se toarna amestecul peste blat si se pune din nou tava la frigider.

Glazura: se amesteca 2 linguri de cacao (cernuta prin sita) cu 50 ml sirop de artar, pana se omogenizeaza. Se adauga 2 linguri de ulei de cocos, turnand in fir subtire, amestecand din nou. Se toarna peste tort si se pune din nou la rece.

Daca doriti, se poate pune la congelator pana cu 30 de minute inainte de servire. Se orneaza cu frunzulite de menta.



Sa auzim numai de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu