Combinatia de ciocolata si menta, stiu iubitorii de ciocolata, se numeste, pe alocuri "After eight", adica "Dupa opt".
Deci (cum nimic nu e intamplator), tortul asta se numeste
TORT DUPA 8. MAI. DE ZIUA CRISTINEI. Si Mării, ce bun si cremos este!
Pentru blat, am folosit urmatoarele ingrediente: 400 grame curmale (fara
samburi) macinate, 200 grame fistic (nesarat) macinat, 200 grame seminte de in
auriu macinat (flaxseed), 50 ml sirop de artar. Se mixeaza in robotul de bucatarie. Se aseaza
in tava (diametrul de 25 cm) pregatita cu hartie de copt, (pentru a scoate mai
usor tortul din tava), presam uniform si se da la frigider, pana pregatim
cremele.
Crema de ciocolata: se amesteca in robotul de bucatarie: miezul de la 2
fructe de avocado, bine copt, impreuna cu 2 linguri cacao pudra (cernuta prin
sita), 2 linguri unt de cocos, 100 ml sirop de artar, zeama de la o jumatate de
lamaie. Se adauga, amestecand usor, 1 lingura bucatele de cacao cruda (raw
cacao nibs). Se toarna amestecul peste blat si se pune din nou tava la
frigider, pana pregatim urmatorul strat.
Crema de menta: se amesteca in robotul de bucatarie: miezul de la 2 fructe
de avocado, bine copt, impreuna cu, 2 linguri unt de cocos, 100 ml sirop de
artar, zeama de la o jumatate de lamaie, 1 ml esenta de menta. Optional, pentru
o culoare verde mai intensa, se poate pune si 1 ml esenta de pandan. Se adauga, amestecand usor, 1 lingura bucatele
de cacao cruda (raw cacao nibs). Se toarna amestecul peste blat si se pune din
nou tava la frigider.
Glazura: se amesteca 2 linguri de cacao (cernuta prin sita) cu 50 ml sirop
de artar, pana se omogenizeaza. Se adauga 2 linguri de ulei de cocos, turnand
in fir subtire, amestecand din nou. Se toarna peste tort si se pune din nou la
rece.
Daca doriti, se poate pune la congelator pana cu 30 de minute inainte de
servire. Se orneaza cu frunzulite de menta.
Sa auzim numai de bine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu