23 feb. 2012

Red velvet cupcakes


Va apuca si pe voi uneori asa o pofta de “ceva dulce”, de-ati fi in stare sa va ziceti : ”Ce bine ar fi daca ar coace cineva niste prajiturele micute si dragute si mi le-ar trimite chiar acum. Par avion.”
Nu va deranjati sa sunati un prieten care “le are cu cocaturile” ca eu, cu insusirile mele telepatice, (prietenii stiu despre ce vorbesc) am receptionat mesajul.


Cam asa ma pregateam eu sa fac, dar in timp ce impachetam, mi-am amintit de zicala: ”Daca dai cuiva un peste, il hranesti pentru o zi. Pe cand daca il inveti sa pescuiasca, il hranesti pentru o viata.”

Asa ca, m-am gandit ca mai bine ar fi sa va spun si voua cum se fac aceste RED VELVET CUPCAKES.
Sunt chiar catifelate si rosii, cum le zice numele.

Pentru 12 bucati:
- 250 gr.faina, 200 gr. zahar , 1 plic praf copt, 1 lingurita bicarbonat, un praf de sare,
- 250 ml lapte batut, 200 gr. unt la temperatura camerei, 5 oua,  1 plic zahar vanilat, colorant alimentar rosu.
Culoarea rosie o puteti obtine (natural) cu suc de sfecla rosie. Sau (rapid) cu colorant alimentar.


Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Se combina faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se dau prin sita.
Se amesteca untul cu zaharul pana devine usor si cremos. Se adauga pe rand ouale, amestecand dupa fiecare ou.
Se adauga treptat amestecul de faina  si laptele batut, alternativ. Se mixeaza bine, apoi se adauga vanilia si colorantul.
Formele se ung cu ulei.
Se toarna compozitie pana la ¾ din volumul formelor.


Se coc aproximativ 20 minute. Testati cu o scobitoare in centrul formei,  prajiturelele sunt coapte cand  scobitoarea iese curata.


Se lasa aproximativ 10 minute sa se raceasca in forme, apoi se lasa sa se raceasca complet.


Se pot glazura dupa plac.  
Pentru glazura se amesteca: 60 gr.crema branza (Philadelphia), 60 gr.unt moale, 200 gr. zahar pudra,
vanilie (zahar vanilat sau esenta)


Eu sper sa nu va treaca pofta chiar de tot si sa mai vreti sa “pescuim” si altadata, impreuna, retete de dulciuri. Ca ne place si sa le facem si sa le mancam.
Ce sa va mai doresc, decat: Pofta buna!
Fie sa nu va franga nimeni vreodata inima, de tot, de tot. Decat pe cele din aluat. Proaspat si bun. Facute cu drag.


Acum, ca stiti ce si cum se face, va trimit totusi ceva la pachet, asa cum pornisem: Gandurile mele bune, de drag si de dulce.

Sa auzim numai de bine!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu