Zice un proverb ca uneori “Bate vantul cum nu vrea marinarul”
Daca vantul ar fi umflat panzele, corabia ar fi adus-o pe finuta Maria in bratele noastre iubitoare
pentru ziua de azi, in care ea
implineste 18 ani. Dar noi stim ca toate se intampla la vremea lor si asteptam
cu drag sa ne revedem in curand si nu lasam valurile sa ne arunce in
deznadejde, ci asteptam cu drag o zi propice pentru calatoria ei.
Pentru blat:
300 gr faina
75 gr faina de migdale
75 gr zahar pudra
200 gr unt rece
1 ou
½ lingurita extract de vanilieUn varf de cutit de sare
Se amesteca untul rece taiat cubulete, faina, faina de migdale, zaharul pudra si sare la mixer, se obtine un aluat sfaramicios, apoi se adauga oul si vanilia. Se formeaza patru bile din aluat, se invelesc in folie alimentara si se lasa la frigider o ora.
Din aluatul ramas se pot decupa, dupa pofta inimii, inimioare, se coc si se pot folosi la decor.
Se preincalzeste cuptorul la 180 C. Se coc 10-12 minute pana
devin aurii. Se lasa sa se raceasca complet.
Pentru crema:400 gr mascarpone
400 ml frisca
150 gr zahar pudra1 lingurita vanilie
Se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, se bat pana devine cremos, se adauga vanilia si frisca lichida, se bat cu mixerul pana se intareste frisca.
Se pune crema intr-un pos, se orneaza primul strat de biscuit, apoi se adauga al doilea strat de biscuit, se pune crema ramasa si se orneaza dupa plac.
Pentru decor:
Flori, meringue, bomboane Raffaello
Il ambalam apoi
frumos si ii spunem prietenei Octavia ca
avem nevoie de ajutorul ei , ca tortul nostru din poveste sa ajunga, peste mari
si tari, la Cluj. Suflam, ca niste
marinari curajosi
in panza sperantei, ca toate dorintele finutei noastre sa se
implineasca intr-o buna zi si ce sa vezi, tortul chiar ajunge la Maria
si o sa o gaseasca cu inima vesela,
in mijlocul familiei
ei iubitoare,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu