Ingrediente:
1 bucata (cotlet sau file) de peste (eu am pus somon)
50 g ceapa1 catel de usturoi
1 ardei iute
1 tija de iarba de lamaie (lemon grass)
½ lingurita sos de creveti (shrimp paste)
½ lingurita pudra turmenic (curcuma/sofran indian)
1 lingura ulei vegetal
1 frunza de banana (sau folie aluminiu) pentru a impacheta pestele.
Mod de preparare
Sosul pentru peste:
Se taie fin ceapa si usturoiul.
Se taie fin iarba de lamaie (taiati baza tijei, curatati stratul exterior, pastrati aproximativ 10 cm de la baza, iar restul se arunca).
Se taie fin ardeiul iute (daca nu doriti sa fie prea iute, curatati semintele si nervurile).
Se amesteca toate intr-un bol, impreuna cu uleiul, sosul de creveti si pudra de turmenic.
Frunza de banana va fi mai aromata si mai flexibila daca o incalziti cateva secunde (pe gratar, la cuptor sau in apa fierbinte). Apoi, intindeti-o pe suprafata de lucru si taiati 2-3 cm din margini (pentru a se plia mai usor).
Se aseaza bucata de peste in centrul frunzei
si se acopera uniform cu sosul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu