25 mar. 2012

Somon cu paste


Am vazut un peste mic. Pe el scria "Somon Balyk". Si imediat mi-am zis ceva de genul: ''De te-as prinde, ce te-as face." Si fara sa mai stau mult pe ganduri, l-am adus acasa, asa taiat felii cum era. Si m-am intrebat cu ce culoare i-ar sta bine.




Asa ca  mi-am zis ca, pentru ca tot e anotimpul verdeturilor, sa  ma bucur de culoarea de care imi era dor. Am pus mana pe o punga de paste fainoase (tagliatelle) cu spanac si i-am adaugat un sos de busuioc (pesto). Cum pesto contine busuioc, ulei de masline si seminte de pin, a fost din ce in ce mai usor sa mi se contureze in minte ce si cum voi face in continuare.






Am prajit putin pestele, care era usor afumat, impreuna  cu  o manuta de seminte de pin, pentru a li se dezvolta si intrepatrunde aromele.




 











Pastele le-am fiert,  le-am   limpezit, iar dupa  ce s-au scurs de apa, le-am amestecat cu putin ulei de masline si sosul  de busuioc.













 In privinta vinului, a fost usor. Culorile s-au vorbit, parca, sa se pastreze in acelasi ton. Rosé.


Sa ne bucuram de primavara, cu toate culorile si aromele ei. Si nu va limitati la atat, incercati si voi!

Sa auzim numai de bine!

Un comentariu:

  1. Ce de bunatati ai mai facut ,mi-as lua si eu un bucatar ca tine acasa!

    RăspundețiȘtergere